2BE pakt uit met ‘From Dusk Till Dawn’ in serievorm

Een paar liter bloed, een flinke dosis actie, enkele intriges en een streepje bloot: dat moet wel het recept zijn voor een goeie reeks. Haal maar een pakje chips uit de kast met smaak naar keuze want 2BE zal ons vanaf zondagavond verblijden met de fijne horrorserie ‘From Dusk till Dawn’.

De reeks is gebaseerd op de gelijknamige film van Robert Rodriguez uit 1996, die een echte culthit werd. Quentin Tarantino, George Clooney en Salma Hayek doken toendertijd op in de hoofdrollen. Ook dit keer kruipt Rodriguez in de regisseursstoel.

Het verhaal in een notendop: Nadat de broers Seth en Rickie Gecko een bank hebben overvallen, besluiten ze naar Mexico te vluchten om zo de politie af te schudden. Ze gijzelen Jacob Fuller en zijn familie in een poging om ongezien de grens over te geraken. Dan stoppen ze bij de ‘Titty Twister’, een stripclub die om duistere redenen enkel geopend is tussen zonsondergang en dageraad, waar ze een nachtje beleven dat hen nog lang zal heugen. De arm der wet, enkele gehaaide criminelen en een stelletje vampieren zitten hen op de hielen ...

De reeks is gelukkig geen exacte kopie van de film: er is meer plaats voor actie en humor en in de hele historie duiken naast de gekende personages ook enkele nieuwelingen op. Sommige scènes duren misschien wat lang, maar dat neemt de liefhebber er met plezier bij.

Subtiel is het allemaal niet, entertainend des te meer. Wie begint te kijken is wellicht verkocht en bovendien heeft het eerste seizoen van 10 afleveringen al een opvolger: er werd een tweede jaargang ingeblikt die op het verhaal voortborduurt. De hoofdrollen zijn voor Don Johnson, D.J. Cotrona en Madison Davenport.
 
Elke zondagavond omstreeks 22u40 op 2BE

Bekijk From Dusk till Dawn live vanop afstand of neem op met Proximus TVTv redactie

De redactie van Skynet TV geeft je originele tv-tips. Of het nu gaat om spraakmakende documentaires, spannende series, leuke tv-programma’s of straffe films… Dankzij de Skynet TV-redactie weet je wat voor boeiends er te zien is op tv. Zak lekker onderuit en geniet !

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook