Nerve: voer voor millennials

Jongeren die alles over hebben voor 'likes' op de sociale media: dat is het wel heel actuele uitgangspunt van Nerve, de scifi-thriller van Ariel Shulman en Henry Joost.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2012 en het vertelt het verhaal van student Vee, die genoeg heeft van een leven aan de zijlijn. Onder druk van haar vrienden besluit ze één keer mee te doen aan het populaire online spel NERVE, een 'Truth or Dare' spel, maar dan wel zonder de Truth. Een zeer verslavend spel waarbij Spelers beloond worden met geld én eeuwige roem. Wat begint met een onschuldige opdracht, ontpopt zich echter al snel tot een sensationeel spel wanneer Vee gekoppeld wordt aan de knappe Ian. Het spel neemt steeds gevaarlijker vormen aan en de inzet wordt alsmaar hoger.

Dat de film gericht is op de jeugd van tegenwoordig, vastgeketend aan hun mobieltjes, is al meteen duidelijk door de mix tussen de beelden van de app en het echte leven. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het verhaal zich afspeelt in de context van een highschool. Met bijhorende tienerromance en puberperikelen uiteraard, waardoor de film op zich weinig verschilt van een andere tienerfilm. Maar het is net dat stukje maatschappijkritiek, namelijk de keerzijde van de sociale media, dat de film ook interessant maakt voor een ander publiek. Hoever wil jij gaan voor digitale roem?

Tussen hoofdrolspelers Emma Roberts, als de ontwapenend naïeve Vee, en Dave Franco hangt er wel degelijk een soort van chemie in de lucht. Ook Emily Meade, Miles Heizer en Juliette Lewis brengen het er niet onaardig vanaf. Ondanks de misschien wat voorspelbare plot, blijft de film entertainend en spannend tot het einde. Het perfecte tijdsverdrijf voor de millennials dus, als ze tenminste bereid zijn om hun smartphone even aan de kant te laten!

Nerve is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Tv redactie

De redactie van Skynet TV geeft je originele tv-tips. Of het nu gaat om spraakmakende documentaires, spannende series, leuke tv-programma’s of straffe films… Dankzij de Skynet TV-redactie weet je wat voor boeiends er te zien is op tv. Zak lekker onderuit en geniet !

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook