Natalie Portman schittert als rouwende first lady in ‘Jackie’

De Chileense regisseur Pablo Larraín schetst met zijn eerste Engelstalige film een intiem portret van Jacqueline Kennedy in de dagen na de moord op haar man, President John F. Kennedy.

Vanaf 1 februari kun je in de Belgische bioscopen gaan kijken naar ‘Jackie’, een bijzondere, indringende biopic over de legendarische Amerikaanse first lady tijdens en vlak na de moord op haar man, John F. Kennedy.Wie een grootse, epische biopic verwacht over Jackie Kennedy en haar leven en liefdes, zal misschien teleurgesteld zijn. ‘Jackie’ is een intieme, mooie en droeve film over de first lady tijdens de moord op haar man en de dagen die erop volgen, met archiefbeelden die naadloos overvloeien in fictie, muziek die perfect de sfeer van de film weergeeft, en prachtige acteerprestaties.

Natalie Portman schittert in haar rol van de tragische Jackie Kennedy, getraumatiseerd na de moord op haar man toen die naast haar zat in een wagen. We volgen haar in de dagen van nationale rouw die volgen op de moord. We zien een vrouw die zich ondanks haar trauma en verdriet sterk houdt voor de natie, die haar kinderen troost en beschermt, en die zich scherp bewust is van het feit dat in de dagen na zijn dood voor altijd zal worden bepaald hoe de wereld zal terugkijken op haar echtgenoot.

Peter Sarsgaard is uitstekend als Bobby Kennedy, Jackie’s schoonbroer en vriend, die haar bijstaat en zich zorgen maakt dat de Kennedy’s alleen de geschiedenis zullen ingaan als ‘the beautiful people’. Jackie zal er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. In een interview met een niet bij naam genoemde journalist (zeer goed gespeeld door Billy Crudup) zien we hoe ze altijd bij de pinken blijft en volledige controle over het artikel eist ("in case I don't say exactly what I mean"). Met deze Jackie wordt niet gesold. We zien ook een andere Jackie, een die door vodka, pillen en haar assistente Nancy (Greta Gerwig) op de been wordt gehouden in de dagen voor de begrafenis. De onlangs overleden acteur John Hurt speelt in Jackie de rol van een priester, met wie de first lady persoonlijke gesprekken voert over haar echtgenoot, hun leven en zijn dood.Pablo Larraíns ‘Jackie’ is driemaal genomineerd voor een Oscar, in de categorieën ‘beste actrice’ (Nathalie Portman), ‘beste kostuumontwerp’ en ‘beste muziek’. Hier kun je overigens de soundtrack van deze mooie film winnen.
 
‘Jackie’ is vanaf woensdag 1 februari in de Belgische bioscopen te bekijken.

Tv redactie

De redactie van Skynet TV geeft je originele tv-tips. Of het nu gaat om spraakmakende documentaires, spannende series, leuke tv-programma’s of straffe films… Dankzij de Skynet TV-redactie weet je wat voor boeiends er te zien is op tv. Zak lekker onderuit en geniet !

Dit artikel maakt/laat mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook