Beauty and the Beast komt tot leven

De live-action versie van Beauty and the Beast was zonder twijfel de film waar dit voorjaar het meest naar uitgekeken werd. Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in deze remake van de Disney Classic.

Een kleine opfrissing nodig van het verhaal? Beauty and the Beast gaat over Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt ze bevriend met het betoverende personeel en leert ze om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert ze hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is. Haar dorpsgenoten buiten de kasteelmuren denken daar echter anders over...

Nog voor Beauty and the Beast in de zalen te zien was, deed de film al heel wat inkt vloeien. Volgens regisseur Bill Condon bevat de film namelijk een "exclusief homoseksueel moment", een primeur voor Disney. Wou hij zo extra promotie voeren voor de film? Misschien had hij dan toch maar beter gezwegen. Feit is dat Beauty and the Beast ondertussen kinderen niet toegelaten is in Rusland en ook in andere landen onder vuur ligt. Nochtans is het goed zoeken naar dit 'homomoment'. Meer dan een steelse blik van LeFou naar Gaston en wat dubbelzinnige opmerkingen moet je niet verwachten.

Wij zouden de film dan ook ten zeerste aanraden aan kinderen! De boodschap dat ware schoonheid vanbinnen zit, kunnen ze niet genoeg meekrijgen. Net als de boodschap dat meisjes die met hun neus in de boeken zitten niet raar zijn, maar gewoon de max! Ook 'grotere kinderen' zullen trouwens kunnen genieten van deze film. Is het niet uit nostalgie, dan wel omwille van de fantastische muziek en de romantiek. Bovenal is Beauty and the Beast een meeslepende mix van actie, fantasy en spectaculaire special effects.

Zijn de acteurs van vlees en bloed ook een echte meerwaarde? Zeker! Emma Watson schittert als Belle en Luke Evans is zo overtuigend als de arrogante Gaston dat we hem zelf ook van een groot ego verdenken. En hoewel Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson en de rest van de cast bijna de hele film lang huisraad spelen, spat het speelplezier ook bij hen van het scherm.

En geef nu toe: wat is er beter dan een portie Disney magie in deze woelige tijden?

Beauty and the Beast is vanaf 2 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
Dit artikel maakt/laat mij
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook