‘Le Fidèle’: onvoorwaardelijke liefde!

Momenteel kun je in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV kijken naar ‘Le Fidèle’, de derde langspeler van Michael Roskam. Over ruwe misdaad en onvoorwaardelijke liefde, met een schitterende Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos. Prachtig, en hartverscheurend!

‘Le Fidèle’ vertelt een prachtig, hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een misdaadmilieu. Verwacht je aan een paar spectaculaire actiescènes, maar vooral aan een ode aan de liefde.

Het scenario is mooi opgebouwd en verdeeld in hoofdstukken, zoals een boek. Het begint eenvoudig, met de kennismaking tussen de twee hoofdrolspelers. Gino ‘Gigi’ Vanoirbeek is een Brusselse gangster. Geen brave jongen, maar mooi om te zien en oh zo charmant. Hij laat zijn oog vallen op Bénédicte ‘Bibi’ Delhany, een meisje uit een rijke familie en een beloftevolle racepilote. Ze worden zotverliefd op elkaar, maar het gevaar en het noodlot loeren om elke hoek …Michael Roskam werkte eerder al samen met Matthias Schoenaerts, die de hoofdrol speelde in zijn eerste langspeler ‘Rundskop’. Wat een debuut! ‘Rundskop’ werd genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film, Roskam was volgens vakblad Variety een ‘director to watch’ en voor Matthias Schoenaerts gingen overal ter wereld de deuren open.

In ‘Le Fidèle’ schittert Matthias Schoenaerts opnieuw, dit keer als Gino Vanoirbeek, een gangster gemodelleerd naar ‘Petit’ Robert Vanoirbeek en Patrick Haemers. Gevaarlijk, maar charmant. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom een meisje als  Bénédicte Delhany – fantastisch gespeeld door Adèle Exarchopoulos – als een blok voor hem valt.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zien we onder meer een sterke Sam Louwyck, Jean-Benoît Ugeux, Stefaan Degand en Nathalie Vantonghelen.

Wie van Brussel en zijn dialect houdt, wil deze film zeker niet missen: een date op het Poelaertplein, donkere straten, verlichte tunnels, gezellige brasseries … De beelden van onze hoofdstad zijn prachtig, het accent onmiskenbaar. Bruxelles ma belle, door de ogen van Michael Roskam.

Le Fidèle is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!
Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Meer weten over Proximus TV?

Dit artikel maakt/laat mij
  • 5
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook