Coureur, de debuutfilm van regisseur en voormalig Belgisch kampioen Kenneth Mercken © Paradiso Filmed Entertainment - Koen Mortier

Met ‘Coureur’ vertelt Kenneth Mercken een persoonlijk verhaal over wielrennen, doping en een lichaam dat keihard protesteert. Bekijk hier onze interviews met de regisseur en hoofdrolspelers Niels Willaerts en Koen De Graeve!


Een wielrenner die regisseur wordt. Kenneth Mercken werd in 2000 Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, en trok een paar jaar later naar Italië om te gaan fietsen bij een semiprofclub. Een glorieuze carrière in de wielrennerij werd het niet: epo, groeihormonen en cortisonen eisten hun tol en zijn lichaam protesteerde keihard. Mercken trok naar de filmschool in Brussel en studeerde daar in 2011 af. Na twee sterke kortfilms brengt hij nu met zijn eerste langspeler een sterk persoonlijk verhaal: Coureur.

De semi-autobiografische film gaat over Felix die het koste wat kost wil maken in de wielerwereld, maar al snel op de grenzen van zijn lichaam stoot. In de hoofdrol zie je amateurwielrenner Niels Willaert als Felix. De rol van zijn vader wordt gespeeld door Koen De Graeve.

Bekijk hier onze interviews met regisseur Kenneth Mercken en acteurs Niels Willaert en Koen De Graeve:Coureur is vanaf 13 maart in de Belgische zalen te bekijken, en zal later dit jaar te huur zijn in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Bekijk ook:
Deze films belichten de donkere kant van de sportwereld