Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: ‘The Promise’ is een historisch drama van Terry George, die eerder onder meer Hotel Rwanda maakte.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip! Deze week: The Promise!

Dit historische drama speelt zich af tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk, en heeft het over de – door Turkije ontkende – genocide van Turkse troepen tegen de Armeniërs.

Een zelden behandelde historische gebeurtenis wordt hier aan de hand van een liefdesverhaal in beeld gebracht. We volgen de driehoeksverhouding tussen de briljante Armeense student Michael, de mooie en gesofistikeerde Ana en Chris, een Amerikaanse persfotograaf. Zowel Michael als Chris vallen voor de charmes van Ana, waardoor er tussen beide heren rivaliteit ontstaat. Wanneer de Turken zich bij de Duitsers aansluiten, keert het Ottomaanse Rijk zich echter tegen etnische minderheden en moet ieder een manier vinden om te overleven …

Regie: Terry George
Cast: Oscar Isaac, Christian Bale, Charlotte Le Bon en Jean Reno
 
‘The Promise’ is tot 19 februari 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.