Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: deze keer stelt Jan een kostuumdrama met een sterrencast voor: Tulip Fever.


Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip! Deze week: Tulip Fever!

‘Tulip Fever’ is een onderhoudend kostuumdrama dat zich afspeelt in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) is een rijke koopman die trouwt met de beeldschone Sophia (Alicia Vikander). Hij laat een portret schilderen door de kunstenaar Jan Van Loos (Dane DeHaan), maar die wordt verliefd op Sophia… Doorheen dit romantische verhaal krijg je – helaas slechts zijdelings – iets mee van de tulpenbollengekte die in Nederland heerst.

De film is gebaseerd op een roman van Deborah Moggach en werd voor het witte doek aangepast door niemand minder dan Tom Stoppard (bekend van o.a. ‘Shakespeare in Love’). De regie is in handen van Justin Chadwick.

‘Tulip Fever’ was dan geen groot succes in de bioscoopzalen, maar is mooi om naar te kijken en de cast is zonder meer goed. Ideaal voor wie van kostuumdrama’s houdt en zin heeft in om gezellig thuis in de zetel te hangen voor een avondje film.

Regie: Justin Chadwick
Cast: Alicia Vikander, Christoph Waltz, Judi Dench en Dane DeHaan.
 
‘Tulip Fever’ is tot 18 mei 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.