Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: deze week kiest Jan voor ‘Eye in the Sky’, een verrassend sterke oorlogsthriller met Helen Mirren.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip! Deze week: Eye in the Sky!

Sleutelfiguren van een terreurgroep hebben zich verzameld in een huis in Nairobi. Kolonel Catherine Powell (Helen Mirren) wil het stel uitschakelen via een drone-aanval, als plots een klein meisje zich in de kill zone begeeft en brood verkoopt vlakbij het schuiladres van de terroristen… Zonder dat ze het weet, ontketent het meisje daarmee een moeilijke discussie: vuren, of niet?

‘Eye in the Sky’ is het soort film dat Jan echt graag ziet: spannend, entertainend, mooi gemaakt, goed gespeeld én het gaat nog ergens over ook. Helen Mirren schittert – zoals steeds – en verder zie je onder meer Aaron Paul (Jesse Pinkman in ‘Breaking Bad’) en wijlen Alan Rickman. De regisseur is de Zuid-Afrikaan Gavin Hood, die zelf ook een rol voor zijn rekening neemt, als Luitenant-Kolonel Ed Walsh.
 
Regie: Gavin Hood
Cast: Helen Mirren, Aaron Paul, Iain Glen en Alan Rickman
 
‘Eye in the Sky’ is tot 8 januari 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.