Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: ‘Battle of the Sexes’ is een opwindende, historisch relevante en soms ook geestige film over de legendarische tenniswedstrijd tussen Billy Jean King en Bobby Riggs.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Battle of the Sexes!
 
‘Battle of the Sexes’ vertelt het waargebeurde verhaal van de spektakeltenniswedstrijd tussen Billy Jean King, de nummer 1 van het vrouwentennis, en Bobby Riggs, voormalig toptennisser en gokverslaafde. De wedstrijd stond in 1973 symbool voor de opkomende vrouwenrechten en de strijd voor gelijke vergoedingen in de sport. Een historische match dus, maar ook Kings turbulente privéleven komt aan bod.
Je hoeft niet van tennis te houden om te genieten van deze film, die zeer entertainend en bij momenten erg geestig en zelfs ontroerend is. Kortom, een uitstekende film van ‘Little Miss Sunshine’-regisseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris met schitterende acteerprestaties van Emma Stone en Steve Carrell.
 
Regie: Jonathan Dayton en Valerie Faris
Cast: Emma Stone, Steve Carell en Andrea Riseborough
 
‘Battle of the Sexes’ is tot 22 september 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV