Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! ’99 Homes’ is een briljant vertolkt sociaal drama, over de cynische mechanismes van de banken- en huizencrisis.


Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: 99 Homes!

We volgen Dennis Nash, een jonge alleenstaande vader die als gevolg van de bankencrisis en het ineenstorten van de huizenmarkt, uit zijn huis wordt gezet. Samen met zijn zoontje en inwonende moeder neemt hij zijn intrek in een grauw motel. Door een speling van het lot krijgt hij echter een job aangeboden bij een opportunistische immobiliënmakelaar die fortuin maakt door het opkopen van in beslag genomen huizen. Een daarvan: het huis van Dennis zelf…

Een film die kwaad maakt én ontroert, en dat is voor een groot stuk te danken aan de acteerprestaties van Andrew Garfield (in de rol van Dennis Nash) en een uitstekend gecaste Michael Shannon als ambitieuze makelaar. Deze film werd in 2015 genomineerd voor een Golden Globe.
 
Regie: Ramin Bahrani
Cast: Andrew Garfield, Michael Shannon en Laura Dern
 
’99 Homes’ is tot 2 augustus 2018 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.