Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! Deze week kiest Jan voor een productie van bij onze zuiderburen. ‘Le Sens de la Fête’ is een vermakelijke, zeer slim geschreven Franse komedie van de makers van Intouchables.


Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Le Sens de la Fête!
 
‘Le Sens de la Fête’ speelt zich volledig af in een kasteel, tijdens de voorbereidingen van een chic huwelijksfeest. Max is al meer dan dertig jaar traiteur. Honderden feesten heeft hij al georganiseerd, maar nu is hij aan het einde van zijn parcours gekomen. De kers op de taart: het huwelijk van Pierre en Héléna in een prachtig kasteel. Zoals gewoonlijk heeft hij alles tot in de puntjes voorbereid: obers en serveuses, koks, een fotograaf, een orkest, bloemen voor de decoratie… Alles is er om het feest te doen slagen. Een reeks onvoorziene omstandigheden zouden het feest echter wel eens in chaos en mineur kunnen laten eindigen. Achter de schermen doen Max en zijn team er alles aan om de bruiloft te doen slagen.

Een Franse komedie met een mooi pakket pluspunten: slim geschreven scenario, milde humor en schitterend acteerwerk, onder meer van Jean-Pierre Bacri. Zin om je dag af te sluiten met een leuke en grappige film? Zoek niet verder, ‘Le Sens de la Fête’ is echt de moeite waard.
 
Regie: Olivier Nakache en Eric Toledano
Cast: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve en Suzanne Clément
 
‘Le Sens de la Fête’ is tot 5 augustus 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV