Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! Deze week kiest Jan voor een parel ontsproten uit het brein van Quentin Tarantino: Inglourious Basterds.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Inglourious Basterds!
 
Ergens volgend jaar zou Tarantino met een nieuwe film komen, maar in afwachting kijken we nog eens naar ‘Inglourious Basterds’. Cinema pur sang!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groep Joods-Amerikaanse elitesoldaten in het door Duitsers bezette Frankrijk gedropt. Met maar één reden: het de nazi’s zo moeilijk mogelijk maken. Luitenant Aldo Raine zegt het als volgt: 'We're in the killin' Nazi business. And business is a-boomin!'

Het verhaal flirt misschien al eens met de geloofwaardigheid, máár laat dat geen obstakel zijn om te genieten van deze geweldige oorlogsfilm. Een slim scenario, een wervelende regie van Tarantino, geweldige dialogen en acteurs die spelen alsof hun leven ervan afhangt. In de cast: Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Michael Fassbender, Eli Roth en Christoph Waltz.

Inglourious Basterds nog nooit gezien? Hop, op het lijstje voor een van de komende filmavonden!
 
Regie: Quentin Tarantino
Cast: Brad Pitt, Diane Kruger, Michael Fassbender, Eli Roth en Christoph Waltz
 
‘Inglourious Basterds’ is tot 2 augustus 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV