Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Darkest Hour’ brengt een boeiend portret van Winston Churchill in een voor Groot-Brittannië duistere oorlogsperiode.


Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Darkest Hour.
 
Groot-Brittannië, mei 1940. Een duistere periode, waarin Engeland zijn soldaten ziet sneuvelen aan het Europese front en zelf zwaar te lijden heeft onder de Duitse bombardementen. Het hele land kijkt naar zijn premier, Winston Churchill, die een crisis moet bezweren in het oorlogskabinet: onderhandelen met Hitler, of resoluut de strijd aangaan?

Een indrukwekkende en boeiende biopic van regisseur Joe Wright over Winston Churchill, hier schitterend vertolkt door Gary Oldman. Bijna onherkenbaar is hij, want voor deze film onderging Oldman een waanzinnige fysieke transformatie om zo goed mogelijk te lijken op de zwaarlijvige, charismatische staatsman. De acteur kreeg terecht een Oscar voor zijn prestatie in Darkest Hour.

Ook perfect gecast voor hun rollen: Kristin Scott Thomas als mevrouw Churchill, en Lily James als zijn persoonlijke assistente.

Geen chaotische oorlogsscènes op het strand van Duinkerken, maar wel een relaas van de discussies en de planning die eraan voorafgingen. Ga er eens goed voor zitten, want Darkest Hour zal je aandacht zeker kunnen vasthouden.
 
Regie: Joe Wright
Cast: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas en Ben Mendelsohn
 
Darkest Hour’ is tot 1 oktober 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?