Op zoek naar een leuke film om samen met je kinderen van te genieten? Bekijk hier de making-of ‘Ferdinand’, een animatiefilm van Carlos Saldanha, die eerder tekende voor drie Ice Age- en twee Rio-films.


Het is niet omdat je een grote, sterke en vervaarlijk uitziende stier bent, dat je gemaakt bent om te vechten. In ‘Ferdinand’ probeert een vredelievende stier te ontsnappen aan zijn lot. Gebaseerd op het klassieke kinderboek van Munroe Leaf en Robert Lawson uit 1936.

Ferdinand is een kleine stier die het liefst van al rustig onder een kurkboom ligt en de geur van de bloemen opsnuift, in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen…

Wat mag je verwachten? Een leuke familiefilm, mooie animatie en prachtige, realistische landschappen van Spaanse steden als Madrid en Ronda. En een aandoenlijk lieve stier in de hoofdrol. In deze making-of vertelt regisseur Carlos Saldanha je er alles over, samen met enkele acteurs die hun stemmen lenen aan de personages.
 
‘Ferdinand’ is nog tot 19 oktober 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.