Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. De Oscar voor ‘Beste Film’ ging dit jaar naar The Shape of Water, van Guillermo der Toro. Eentje om gezien te hebben!


Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Shape of Water.
 
De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro leverde eerder al het prachtige Pan’s Labyrint af en rijfde dit jaar de awards binnen met zijn bijzondere fantasyfilm The Shape of Water.

De kracht van Del Toro? Hij is niet bang om verschillende genres te mengen. The Shape of Water is een sprookje met horrorelementen, een bijzonder maar ontroerend liefdesverhaal én een politieke allegorie.

De film speelt zich af in het Amerika van de jaren zestig, in het midden van de Koude Oorlog. Sally Hawkins speelt Elisa, een stomme vrouw die een geroutineerd maar vrij geïsoleerd leventje leidt. Dat verandert drastisch wanneer ze samen met haar collega Zelda een geheim experiment ontdekt in het uiterst beveiligde overheidslaboratorium waar ze werken.

Een aanrader: een bijzonder verhaal, een visueel rijke en creatieve film met uitstekende vertolkingen van Sally Hawkins en Richard Jenkins. Verder zie je onder meer ook Octavia Spencer en Michael Shannon.


Regie: Guillermo Del Toro
Cast: Sally Hawkins, Richard Jenkins, Michael Shannon en Octavia Spencer
 
Bekijk hier ons interview met Guillermo Del Toro!
 

The Shape of Water’ is tot 7 december 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?