Sciencefiction met een portie humor en satire. Bekijk hier een making-of met regisseur Alexander Payne en acteurs Matt Damon en Kristen Wiig. Nu beschikbaar in onze Op aanvraag-catalogus.


In ‘Downsizing’ ontdekt een Noorse wetenschapper een manier om de overbevolking van de aarde tegen te gaan: een formule die mensen kan doen krimpen tot een lengte van ongeveer 12 centimeter. Hallo, kleine ecologische voetafdruk! Waar de professor dan weer geen rekening mee had gehouden: de aard van het te krimpen beestje. Want al snel kiezen mensen voor een miniatuurleven uit economische overwegingen: een chique minivilla is immers veel goedkoper dan eentje in normaal formaat. Ook Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw (Kristen Wiig) hebben dat in de gaten, en besluiten om hun gestreste leven in Omaha in te ruilen voor een prinsenleven in miniatuurvorm.

Downsizing is een film van Alexander Payne, die eerder onder meer tekende voor Sideways en Nebraska. In de cast zie je naast Matt Damon en Kristen Wiig ook Christoph Waltz, Neil Patrick Harris en een uitstekende Hong Chau, die voor haar prestatie in deze film een Golden Globe-nominatie kreeg.
 
Downsizing’ is nog tot 23 september 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze Op aanvraag-catalogus?